HIKMICRO Cheetah: Nový rad nočného videnia, ktorý vás dostane

Nočné videnie by nemalo chýbať v povinnej výbave každého poľovníka. Ako si však z toho množstva výrobkov vybrať pre seba to najlepšie? V dnešnom článku si povieme o novom rade nočného videnia – Hikmicro Cheetah. Pokiaľ sa chcete o tejto zaujímavej novinke dozvedieť viac, čítajte ďalej.

CHEETAH DIGITÁLNE NOČNÉ VIDENIE

Princíp fungovania digitálneho nočného videnia

Zariadenia na nočné videnie používala pôvodne iba armáda. Tie časy sú však, našťastie, už dávno preč a výhody nočného videnia si môžu vychutnávať aj bežní smrteľníci. Tým nemyslíme iba poľovníkov, pre ktorých ide o jednu z neoceniteľných pomôcok pri love. Ocenia ho napríklad aj rybári a všetci tí, ktorí sa radi túlajú prírodou v noci.

Digitálne nočné videnie predstavuje elektro-optické zariadenie, ktoré umožňuje svojmu používateľovi vidieť aj v noci a pri sťažených viditeľných podmienkach. Na rozdiel od termovízie však tieto zariadenia neukazujú teplo, ktoré vychádza z objektov. Fungujú na princípe zhromažďovania svetla cez šošovku objektívu a jeho spracovávaní na elektrický signál prostredníctvom vysoko citlivého obrazového snímača CCD. Ten sa následne prenáša na mikrodisplej, ktorý je plochou obrazovkou typu LCD.

Pri výbere nočného videnia treba myslieť aj na skutočnosť, že jednotlivé modely sa líšia použitou technológiou i samotným vyhotovením. Vo všeobecnosti sa delia na:

  • Monokuláre – kompaktné a menšie zariadenia, ktoré funkčne pripomínajú puškohľady. Na pušku sa ale namontovať nedajú a sú tiež menej odolné. Avšak pomer funkčnosti a ceny je v ich prípade veľmi dobrý.
  • Binokuláre – ďalekohľady na nočné videnia, ktoré využijete najmä pri sledovaní objektov, napríklad pri dokrmovaní zveri.
  • Predsádky – upevňujú sa na kamery alebo fotoaparáty, pričom zároveň umožňujú snímať okolie aj v noci.
  • Puškohľady – zariadenia, ktoré sa montujú na pušku. Sú vybavené aj zameriavacou osnovou a pri výstrele držia spätný ráz.

Digitálne nočné videnie značky Hikmicro Cheetah

Po veľkom úspechu nočného videnia značky Alpex prichádza na náš trh nová rada – Cheetah. V čom prináša zlepšenie? 

Najdôležitejším vylepšením je najmä Ultra HD senzor (rozlíšenie až 2560x1400 px) s vysokou svetelnou citlivosťou. V teréne vám tak poskytne krásne čistý, farebný a do detailov prepracovaný obraz aj za veľmi zlých svetelných podmienok.

V prípade úplnej tmy dokáže zariadenie automaticky vyhodnotiť, že treba zapnúť prísvit – prostredníctvom automatického režimu sa prepne do čiernobieleho režimu. Prísvit disponuje funkciou Smart IR, ktorá reguluje jeho intenzitu do ideálneho osvetlenia objektu.

TIP

Variantu predsádky si môžete pomocou očnice zmeniť na zameriavač alebo monokulár (3v1).

Parametre a výhody

V porovnaní s Alpexom spočívajú výhody zariadení Cheetah vo vylepšenej technológii a nabitejších parametroch:

    • Kompaktný zameriavač alebo predsádka (možnosť prestavby na zameriavač)
    • Ultra HD senzor 2560x1400 px (vysoká citlivosť)
    • Prísvit 940 nm alebo 850 nm

 

  • Automatické prepínanie deň/noc s funkciou SMART IR
  • Zabudovaný laserový diaľkomer s detekciou až do 1 000 m

 

To ale ešte nie je všetko. Vďaka technológii Plug and play tu nie je potrebné žiadne ďalšie príslušenstvo. To robí z modelov Cheetah vynikajúcich spoločníkov na lov – jednoduché nosenie a prenášanie (váha menšia ako 500 g). 

Veľkou výhodou je tiež to, že vďaka špeciálnemu optickému komponentu má zariadenie Cheetah väčšiu schopnosť detekovať infračervené údaje v hmle. Tým vám zaručí možnosť nepretržitého pozorovania za akýchkoľvek svetelných podmienok.

Obrázek2

U nás dostupné zariadenia

V našom e-shope nájdete nasledovné zariadenia modelovej rady Cheetah:

  • Hikmicro CHEETAH C32F-R – predsádka nočné videnie. Disponuje kvalitným OLED displejom s rozlíšením 1920x1080px. Možnosť výberu s laserovým diaľkomerom (LRF) s dosahom 1000 m. Napájanie je riešené jednou vymeniteľnou batériou 18650, ktorá zaisťuje chod až na 5,5 hodiny. Cena: 799 eur.
  • Hikmicro CHEETAH C32F-S – zameriavač nočné videnie. Ultra HD snímač s rozlíšením 2560x1440px a OLED displej s rozlíšením 1920x1080px. Optické zväčšenie zameriavača je 2,7x a digitálne zoomovanie 8x. Možnosť výberu s laserovým diaľkomerom (LRF) s dosahom 1000 m. Cena: 799 eur. 
  • Hikmicro CHEETAH C32F-R LRF – predsádka nočné videnie s laserovým diaľkomerom. Ultra HD snímač s rozlíšením 2560x1440px a OLED displej s rozlíšením 1920x1080px. Možnosť výberu s laserovým diaľkomerom (LRF) s dosahom 1000 m. Aplikácia Hikmicro Sight umožňuje rýchle a jednoduché zdieľanie záberov alebo streamovanie v reálnom čase. Cena: 1149 eur.
  • Hikmicro CHEETAH C32F-S LRF – zameriavač nočné videnie s laserovým diaľkomerom. Ultra HD snímač s rozlíšením 2560x1440px a OLED displej s rozlíšením 1920x1080px. Možnosť výberu s laserovým diaľkomerom (LRF) s dosahom 1000 m. Funkcia šikovného prísvitu (automatické spúšťanie podľa hladiny okolitého svetla). Softvér umožňuje nastrelenie až piatich rôznych zbraní. Cena: 1149 eur. 

Obrázek3

Záver

Nový rad nočného videnia Cheetah prichádza s vylepšeniami, ktoré ocení každý poľovník. Tým najdôležitejším je kvalitnejší Ultra HD senzor s vysokou svetelnou citlivosťou. Určite oceníte aj funkciu automatického vyhodnotenia, či treba zapnúť prísvit a prepnúť do čiernobieleho režimu.

Pre nákup nočného videnia Cheetah v našom e-shope kliknite TU.